Náš oblíbený mrkvový dort alias legendární carrot cake je pro velikonoční hodování jako stvořený. Ať už ho nazdobíte marcipánovými mrkvičkami, kytičkami nebo zkusíte náš tip – maličko pracnější krémovou úpravu v podobě ptačího hnízda. Samozřejmě stejně můžete kouzlit s jakýmkoli jiným dortem.
2. Hotový korpus rozřízněte (pozor, drobná změna) na tři části. Na promazání místo běžné náplně z krémové Philadelphie tentokrát použijte čokoládový máslový krém – věřte, že nebudete zklamaní (ale můžete samozřejmě zůstat i u sýrové náplně a čokoládový krém použít jen zvenku).
A ještě recept na čokoládový máslový krém, který můžete na tento dort použít:
1 hrníček změklého másla, 6-8 hrníčků moučkového cukru, 1/2 hrníčku mléka, 2 lžičky vanilkového extraktu, cca 150 g mléčné čokolády rozehřáté ve vodní lázni
– krém si připravte minimálně z dvojité dávky!
Smíchejte máslo, mléko, vanilku, rozpuštěnou čokoládu a polovinu cukru a šlehačem zpracovávejte při střední rychlosti cca 3-5 minut, dokud není hmota krémově hladká. Pak postupně přidávejte po hrnku cukru, po každém přidání mixujte 2 minuty. Cukr přidávejte, dokud krém nezíská potřebnou konzistenci – možná ani nebudete potřebovat všech šest hrníčků.
Foto: vanillabeanbaker.com