Nemáte doma formu na pečení beránka? Nevadí – s naším tipem ji letos potřebovat nebudete. Základem jednoduchého beránka jsou totiž oblíbené skořicové rolky.
Velikonoční klasiku třeba ze šlehačkového těsta mám strašně ráda. Jen s koupí formy na beránka pořád otálím. Málokterá má sympatický „obličej“ a taky si říkám, že se použije jednou a po zbytek roku bude jen zabírat místo. Možná z těch skladnějších silikonových konečně něco vyberu. Zatím ale pečení řešíme tímto méně tradičním způsobem.
Těsto na beránka si můžete připravit podle tohoto základního receptu na skořicové rolky, který jsme na našem webu použili na velikonoční skořicové zajíčky. Používá se stejné kynuté těsto se stejnou náplní, ale můžete samozřejmě zkusit i obměny – přidat na jemno namleté ořechy apod. Navíc potřebujete jen moučkový cukr na posypání a sušené ovoce či čokoládové čočky na obličej beránka, my jsme použili sušené švestky.
4. Pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 15-18 minut. Tělo hotového vychladlého beránka pocukrujeme moučkovým cukrem do bíla, hlavičku vynecháme.