Hrníček voňavé horké čokolády spolehlivě zahřeje po těle i na duši. S tímhle jednoduchým receptem z pudinku si ji budete moci doma dopřát, kdykoli dostanete chuť. Přesvědčte se, jak je to snadné.
Na domácí horkou čokoládu potřebujete:
250 ml plnotučného mléka, 1 lžíce cukru (případně medu nebo svého oblíbeného sirupu), 1 lžíce poctivého holandského kakaa, 1 plná lžíce čokoládového pudinku (prášku)
Jak si udělat rychlou domácí čokoládu
- Do kastrůlku nalijte mléko, přidejte cukr nebo sirup, kakao, pudinkový prášek. Pořádně prošlehejte metličkou, ať vám pak nekazí požitek hrudky, a zahřejte. Vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
- Hotovou čokoládu nalijte do hrnečku a nazdobte pořádným kopcem šlehačky, nebo si na ni nasypejte oblíbené malé marshmallows bonbonky.
K zimnímu období a procházkám po adventních trzích patří také kelímek lahodného svařáčku. A pokud si ho rádi dopřáváte i doma, určitě neváhejte vyzkoušet i naše dva oblíbené recepty na svařené víno.