Základ je jakékoli těsto jako na dortový korpus, např.:
špejle
cukrářskou jogurtovou polevu nebo bílou/tmavou čokoládu na namáčení
gelové potravin. barvy na obarvení polevy a čokolády
různé cukrové zdobení podle potřeby, případně zbytky marcipánu
Jak na to:
– Všechny ingredience na těsto promíchejte dohromady, nalijte do vymazané dortové formy nebo pekáčku (je to jedno, těsto stejně rozdrobíte) a pečte na 180 °C cca 20 min.
– Vychladlé těsto rozdrobte do mísy a smíchejte s přibližně 3 lžícemi ořechového másla nebo pomazánky typu nutella. Množství upravte dle potřeby – těsto by mělo držet pohromadě tak, aby z něj šly dělat kuličky. Místo nutelly použijte na spojení těsta klidně meruňkovou marmeládu nebo oblíbený krém, který používáte do dortů.
– Z promíchaného těsta potom tvarujte kuličky cca 3 cm velké a dejte je aspoň na hodinu vychladit do lednice nebo do mrazáku. Mezitím si připravte cukrářskou jogurtovou polevu, kterou si rozdělíte na části a obarvíte je gelovkami. Nebo použijte obarvenou bílou čokoládu, na některé bubáčky se bude hodit i čokoláda tmavá.
– Vychlazené kuličky napíchněte na špejli (malý trik – konec špejle před zapíchnutím namočte do čokolády, kuličky pak budou dobře držet). Namáčejte v polevě a stylově dozdobte – pocákáním bílou třeba vytvoříte mumii. Můžete také využít zbytek marcipánu či fondánu a obličeje na obarvené kuličky vykrájet z nich.