Grilování nemusí být jen o pořádném steaku. Vegetariáni mohou zkusit tenhle skvělý zeleninový burger!
1 plechovku cizrny, slité a propláchnuté
2 hrnky čerstvého špenátu
1/4 hrnku nasekané červené cibule
1/3 hrnku mletého lněného semínka
1 lžička mořské soli
1 lžička černého pepře
1/2 lžíce sušeného česneku
1 lžička kopru
1. Všechny ingredience dejte do mísy elektrického mixéru. Začněte je pomalu mixovat a postupně zvyšujte rychlost otáček.
2. Z hotové směsi vytvarujte 9 placiček. Plát alobalu nastříkejte olivovým olejem vhodným na vaření a placičky na něj rozložte.
3. Opékejte na grilu z každé strany cca 7 minut. Měly by lehce chytit barvu a být měkké jako hamburger. Zároveň s nimi můžete ogrilovat pár silnějších plátků avokáda jako oblohu.
4. Na burgerovou housku dejte plátek salátu či kapusty, vegetariánský burger, na něj na proužky pokrájenou červenou cibuli a ogrilované avokádo a lehce dochuťte žlutou hořčicí.