Velikonoční dekorace a svačinka v jednom: vajíčko à la zajíček

Vajíčko je jeden z velikonočních symbolů. Natvrdo uvařené hravě proměníte v roztomilého zajíčka, dekorativní svačinku, která krásně dozdobí sváteční stůl, než ji sníte.

 

1. Vajíčko běžným způsobem uvařte natvrdo a oloupejte.

2. Ostrým nožem z boku zešikma seřízněte a vytvořte plošinku, aby vajíčko na talířku pěkně sedělo a nekutálelo se.

3. Do odříznutého kousku bílku ještě vyřízněte trojúhelník – tak si připravíte zajíčkovy uši.

4. V horní straně vajíčka kousek od špičky udělejte hlubší šikmý zářez.

5. Do tohoto zářezu potom zasuňte připravené uši. Postupujte opatrně a nepoužívejte moc síly, bílek je celkem křehký. 

6. Pod uši do špičky vajíčka zamáčkněte oči, např. z kuliček černého pepře. 

7. A stylová velikonoční svačinka je hotová. Velikonoční zajíček z vařeného vejce - návod