Pečený domácí kečup si vás získá! Zamilujete si jeho snadnou přípravu i intenzivní chuť. Pokud máte bohatou úrodu rajčat a už nevíte, co s ní, neváhejte a vyzkoušejte tento pohodlný recept. Vsadili bychom se, že pečený kečup bude mít úspěch a dlouho se u vás ve špajzu neohřeje.
Na domácí pečený kečup potřebujete:
- 2 kg rajčat
- 2 bílé papriky
- 4 cibule
- 5 stroužků česneku
- 1 jablíčko
- 2 polév. lžíce soli
- 230 g cukru (přidejte či uberte podle toho, jak sladký máte rádi)
- 1 polév. lžíce mleté papriky
- 1 dcl octu
- 5 kuliček nového koření
- 5 hřebíčků
- 2 bobkové listy
- kousek celé skořice (není nutné, dle vaší chuti)
Jak na to
1. Omytá pokrájená rajčata, papriky a jablko (není třeba loupat) a nasekanou cibuli a česnek dejte do hlubšího pekáče.
2. Přidejte ostatní ingredience a koření, promíchejte a a pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 1,5 hodiny. Občas směs promíchejte.
3. Poté vyndejte koření, rozmixujte a propasírujte přes sítko.
4. Kečup naplňte do vyvařených sklenic, zavíčkujte a sterilujte přibližně 20-25 min na 80 °C.
Náš tip: Je-li na vás pečený kečup příliš hustý, můžete po propasírování naředit vodou.