Určitě vyzkoušejte: Domácí pečený kečup

Pečený domácí kečup si vás získá! Zamilujete si jeho snadnou přípravu i intenzivní chuť. Pokud máte bohatou úrodu rajčat a už nevíte, co s ní,  neváhejte a vyzkoušejte tento pohodlný recept. Vsadili bychom se, že pečený kečup bude mít úspěch a dlouho se u vás ve špajzu neohřeje. 

Na domácí pečený kečup potřebujete:
  • 2 kg rajčat
  • 2 bílé papriky
  • 4 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 1 jablíčko
  • 2 polév. lžíce soli
  • 230 g cukru (přidejte či uberte podle toho, jak sladký máte rádi)
  • 1 polév. lžíce mleté papriky
  • 1 dcl octu
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 hřebíčků
  • 2 bobkové listy
  • kousek celé skořice (není nutné, dle vaší chuti)

Jak na to
1. Omytá pokrájená rajčata, papriky a jablko (není třeba loupat) a nasekanou cibuli a česnek dejte do hlubšího pekáče.

2. Přidejte ostatní ingredience a koření, promíchejte a a pečte v troubě předehřáté na 180 °C cca 1,5 hodiny. Občas směs promíchejte.

3. Poté vyndejte koření, rozmixujte a propasírujte přes sítko.

4. Kečup naplňte do vyvařených sklenic, zavíčkujte a sterilujte přibližně 20-25 min na 80 °C.

Náš tip: Je-li na vás pečený kečup příliš hustý, můžete po propasírování naředit vodou.