I když třeba Valentýna moc neprožíváte, není na škodu si tenhle sváteční den zpříjemnit nějakou dobrotou. A tenhle krásný dortík budete mít navíc hotový raz dva.
Není to v tom žádná věda – tento krasavec je totiž nepečený a zvládne ho připravit i naprostý začátečník. Luxusní záležitost z něj udělá zdobení – „ojíněné“ ovoce vypadá velice efektně a my pro vás máme návod, jak si ho připravit. Dozdobení stylovou srdíčkovou girlandou už je pak jen pověstná třešnička na dortu.
Takže jak vykouzlit „zmrzlé“ ovoce?
Potřebujete bílek, moučkový cukr a čerstvé ovoce, nejlépe tvrdší, nepřezrálé.
Krok č. 1: Lehce rozšlehejte vaječný bílek.
Krok č. 2: Suché ovoce bílkem lehce potřete.
Krok č. 3: Obílkované ovoce opatrně koulejte v cukru, aby se pěkně obalilo.
Krok č. 4: Pocukrované ovoce lžící opatrně přendejte na mřížku a nechte schnout cca 2 hodiny.
Krok č. 5: Hotové ovoce skladujte při pokojové teplotě a hlavně V SUCHU!, vydrží takto až 24 hodin. Nesmí vám zvlhnout, jinak se cukr rozpustí.
Super pomocníkem je také tzv. nevlhnoucí moučkový cukr, kterým můžete bobulky obalené v bílku přes sítko poprášit. Tento cukr vám ulehčí práci – měl by na suchém ovoci vydržet i bez koupele v bílku, když dort dozdobíte krátce před podáváním.
Tak, zdobení máme hotové a tady najdete náš recept na nepečený dort s mascarpone a tvarohem, podle kterého můžete valentýnskou dobrotu připravit.