Recept na pečený valentýnský dort s ovocem

Tip na Valentýna: Perfektní nepečený dort

Recept na pečený valentýnský dort s ovocem

 

I když třeba Valentýna moc neprožíváte, není na škodu si tenhle sváteční den zpříjemnit nějakou dobrotou. A tenhle krásný dortík budete mít navíc hotový raz dva. 

Není to v tom žádná věda – tento krasavec je totiž nepečený a zvládne ho připravit i naprostý začátečník. Luxusní záležitost z něj udělá zdobení – „ojíněné“ ovoce vypadá velice efektně a my pro vás máme návod, jak si ho připravit. Dozdobení stylovou srdíčkovou girlandou už je pak jen pověstná třešnička na dortu.

Takže jak vykouzlit „zmrzlé“ ovoce?

Maliny na nepeceny valentynsky dortPotřebujete bílek, moučkový cukr a čerstvé ovoce, nejlépe tvrdší, nepřezrálé.

Krok č. 1: Lehce rozšlehejte vaječný bílek.
Krok č. 2: Suché ovoce bílkem lehce potřete.
Krok č. 3: Obílkované ovoce opatrně koulejte v cukru, aby se pěkně obalilo.
Krok č. 4: Pocukrované ovoce lžící opatrně přendejte na mřížku a nechte schnout cca 2 hodiny.
Krok č. 5: Hotové ovoce skladujte při pokojové teplotě a hlavně V SUCHU!, vydrží takto až 24 hodin. Nesmí vám zvlhnout, jinak se cukr rozpustí.

Super pomocníkem je také tzv. nevlhnoucí moučkový cukr, kterým můžete bobulky obalené v bílku přes sítko poprášit. Tento cukr vám ulehčí práci – měl by na suchém ovoci vydržet i bez koupele v bílku, když dort dozdobíte krátce před podáváním.

 

Tak, zdobení máme hotové a tady najdete náš recept na nepečený dort s mascarpone a tvarohem, podle kterého můžete valentýnskou dobrotu připravit.